KUNSTNERE

TÅSINGE KUNST 2019

 

KUNSTNERE PÅ TÅSINGE - BÅDE NUVÆRENDE OG FORHENVÆRENDE UDSTILLERE

Mai-Britt Schultz   Kragekær Kunstskole

Knasterhovvej 2 tlf: 20422662 email: mai-britt@schultz.as     www.mai-britt-schultz.dk

 

Jeg er uddannet fra Skolen for Brugskunst( Designskolen) i København, og har en velbesøgte kunstskole på det gamle Kragekær Mejeri lidt uden for Skovballe, hvor jeg desuden har et aktivt virke. Hvor jeg udover at være udøvende kunstner, med udstillingsarbejde, skriver, primært historiske bøger, holder foredrag. illustrerer bøger, er scenograf, arbejder med iværksættere og andre erhversfolk og rigtig meget mere.

Kunstnerisk arbejder jeg primært med akvarel og akryl - men også pastel og grafik. Motivkredsen er naturalistisk og gerne inspireret dels af naturen i øhavet, dels blomster og livet som det leves omkring mig.

Jeg er medlem af Nordisk akvarel selskab, Danmarks rep. i The International Watercolor Society(IWS) og medlem af Danske Scenografer og udstiller bl.a. med TØSINGERNE -

Anne Marie Johansen

Pilekrogen 21, Troense, Tåsinge 5700 Svendborg email: post@amjohansen.dk

 

Jeg har tegnet og malet lige siden jeg har kunnet holde en blyant i

hånden. Jeg har fulgt mange kurser på kunstskolen i Svendborg og har gået

et år på kunsthøjskolen i Nässjö i Sverige. Jeg er medlem af kunstnergruppen "TØSINGERNE" og har ofte udstillet i private og kommunale virksomheder, samt i Galleri Storm i Troense på Tåsinge. Inspirationen finder jeg i naturen, på rejser og i fantasien. Jeg har tit en skitseblok med, når jeg er på tur - senere bliver nogle af skitserne til malerier.

Liselotte Ø. Hansen

Bjerrebyvej 96 tlf: 2046 6261 email: lotteh58.lh@gmail.com www.liselotte.artsydfyn.dk

 

Jeg arbejder med farverige naturabstaktioner i akryl og akvarel. Primært med motiver fra Tåsinge og omegn. Jeg er medlem af kunstnergruppen "TØSINGERNE"og udstiller gerne i kunstforeninger etc. Jeg har i mange år gået på Kragekær Kunstskole men er ellers autodidakt.

Allan Lohmann.

PHANTASIE ART   Vårøvej 36 tlf: 28905711  phantasieart@hotmail.com

 

Jeg arbejder med abstakte billeder inspireret af musik og så laver jeg objekter - collager af ting jeg finder og sætter sammen på nye og overraskende måder.

Ib Høybye-Mortensen.

Kirkebakken 22 Tåsinge. tlf. 60830474.


Den naturlige natur og den meneskeskabte natur er den overvejende inspiration til mine billeder. Jeg bor og har atelier i den fine Tåsinge-natur. Naturalistisk og abstraktioner er måder jeg bruger mit billedsprog. Lyst og roligt for det meste. Arbejder med akryl,olie og akvarel.

Anne Kirstine Jensen

Vemmenæsvej 58, Tåsinge tlf: 4017 8726 e-mail: annekirstine@pc.dk www.annekirstinejensen.dk

 

Ler, voks, sølv, bronze, detaljer, farver, udfordring, spændthed og glæde er en del af min hverdag med formgivning.

Jeg er bidt af detaljen og klassisk enkelhed, natur, uendelighed, hvilken form der virker i forhold til funktion, og hvilken farve der virker i forhold til form, samt skønhed ikke mindst. Jeg er håndværker og elsker at bruge mine hænder, hvorfor jeg også er med i værkstedet hele vejen i processen fra idé til færdigt objekt. Jeg arbejder med porcelænssmykker samt støbte sølv- og bronzesmykker.

Jeg er uddannet keramisk formgiver på Designskolen i Kolding og har mit værksted i mit hus på Vemmenæs.

GLASMAGERNE 

Vemmenæsvej 10 tlf: 6254 1494 glasmagerne@gmail.com    www.glasmagerne.dk

 

Lena Ljungar og Jesper Sødring startede eget værksted GLASMAGERNE i 1979 efter seks års forudgående uddannelse på bl.a. Kunsthåndværkerskolen , Glasskolen i

Orrefors og Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam.

Så i snart 40 år har de to blæst glas på Tåsinge.

 

De arbejder med sikker hånd sammen og ved siden af hinanden i deres

glashytte. De er hinandens ekstra hænder og tætteste kollega og de er

kunsthåndværkere med hver sit individuelle ydtryk. 

Erik Flygenring

Grønnegade 14, Troense,  5700 Svendborg

Tlf. nre.: 6222 5395 og 6065 7572  - erik.troense@gmail.com -  www.erikflygenring.dk

 

Jeg laver skulpturer og maler. Først og fremmest fordi det er sjovt..Hvorfor beskæftige sig med noget så¨nytteløst som at spille golf eller kroket? Hvorfor river jeg sommetider rabatten foran vores hus? Ingen af disse tiltag er nødvendige for at overleve, Og lige sådan med kunst.Golf spiller jeg fordi det er svært og sjovt, kroket fordi det morer børnebørnene, og rivningen tager jeg fat på, fordi det pynter og glæder min kone.  

Det var ikke så meget om kunst som om livsholdning og dermed et bidrag til forståelse af min kunst.

 

Lidt fakta: Jeg bor sammen med min kone Birgit. Jeg er født i 1940 og er siden da blevet ældre. Jeg praktiserede som landinspektør til 2008 og fik så nyt visitkort med titel "Billedkunstner og skulptør" .

Anette Bøtter – Galleri Storm

Badstuen 38, Troense, 5700 Svendborg.

Mobil: 61 10 79 93, e-mail: galleristorm@gmail.com - www.galleristorm.dk

 

Inspirationen til mine billeder henter jeg i kroppens udtryk og bevægelse. Kroppen er i sig selv et kunstværk - den er fysisk, dynamisk og kraftfuld, men den kan også udtrykke det poetiske, intuitive og modtagelige – den er følelser og sjæl. Kroppen er fuld af fortællinger, og jeg forsøger at fange det spontane, livfuldheden, bevægelsen i nuet.

Jeg arbejder efter kvindelige og mandlige modeller – enkeltvis og som par.

Flamenco og argentinsk tango er også mine store inspirationskilder.

Jeg udstiller på gallerier, firmaer, biblioteker og rådhuse og har arbejdet med større projekter, som en billedfrise på 44 m af gymnaster i bevægelse på Gymnastikhøjskolen i Ollerup – og projektet Body Storm i DGI-byen. Jeg er medlem af kunstnersammenslutningen Tøsingerne og af www.croquisdanmark.dk

Kethe Lindegaard ( deltager ikke 2019)

Vindebyørevej 32, Tåsinge, 5700 Svendborg   telf. 265 29019 email. kethelindegaard@gmail.com

Jeg har arbejdet med smykker i ædelmetal i 20 år. Ideer og inspiration får jeg alle steder fra.  Ofte i naturen , eller når jegser ting hist og her, bliver det omsat til smykker. Det kan også være at jeg begynder på en specifik ting og så bliver det pludselig tilnoget helt andet. Brokkassen er også god til at få fantasien igang.

Lotte Winsløw Kunsthåndværk og Knivmager Leif A. Pedersen.

 

Bjernemark Byvej 31, Tlf.   6222 6616    Mobil: 2174 6616  

winsloew@c.dk   leifkniv@live.dk   www.lottew.dk

 

Egen produktion, design af smykker, bælter, knive fra eget værksted på Tåsinge siden 1989.

 

Bredt udvalg af helt specielle skindsmykker, lædersmykker, hestehårssmykker og meget andet.Læder-skind bælter med indlagt rav, bronze, sølv, fossil, mammut. Også almindelige livremme med metalspænder i flere forskellige farver kernelæder.  Alle bælter laves i alle str.Håndlavede knive m. bl.a. hvalros, mammut, sterlingsølv, ibenholt, damask klinger mv.

Spækbrætter lavet af forskellige eksotiske træsorter, som gør hvert spækbræt unikt.

 

Vi sælger primært vores produkter fra kunsthåndværker udstillinger rundt i landet – også udstillinger på virksomheder, samt på Torvet i Svendborg lørdage i sommerhalvåret.

Desuden er værkstedet åbent efter aftale                  

Helle Bertram

Atelier:  Troense Strandvej 24

hb@helle-bertram-art.dk    www.helle-bertram-art.dk

 

Jeg er næsten født med pensler og tegnegrej i hånden.

Gennem årene har jeg afprøvet de fleste teknikker. Bl.a. tegning, grafik, foto, akvarel, klip og maleri.. samt små skulpturer i ler, sølv,fiberbeton. Mit atelier ligger i Troense. Jeg arbejder mest med farverige malerier af natur som f.eks. træer, dyr og landskabsstemninger. Men jeg har også lavet en del portrætter. Jeg har udstillet på censurerede udstillinger, i kunstforeninger, på gallerier og plejer at være med i Tåsingekunstnernes åbent atelier (ikke i 2018..). Jeg har også lavet plakatopgaver og tegnet til programmer, receptkuverter, tegnet og kreeret net-julekalender til KTradio samt andre sjove opgaver. Og jeg tager gerne imod nye opgaver :-)

 

I de senere år har jeg også haft en facebookjulekalender : Nissen fra Tåsinges julekalender, som man er velkommen til at besøge. Men det er ikke sikkert at nissen kommer igen. Det ved man først til december.

Galleri BAK

ved Pia Bak Jensen

Søren Lolks Vej 15, 5700 Svendborg –  tlf:2051 2515 – pi@galleribak.dk – www.galleribak.dk

 

 

Galleriet er beliggende på det vestlige Tåsinge ved Vornæs Skov og Vornæs Jollehavn,

og har til huse i vores private bolig, og som pop-up gallerier i forskellige erhvervslokaler.

 

Vi formidler kunst til såvel private som til virksomheder..

Vores primære fokus er fynsk samtidskunst og dansk unika design/kunsthåndværk.

 

Se mere på hjemmesiden - www.galleribak.dk

Jette Munk  (Jette Lys)

Strandgade 71, 5700 Svendborg tlf: 2063 0791

 

JEG STØBER LYS  / ANDERLEDES LYS.

I mange år har jeg fra venner og bekendte fået stumper af stearinlys, som jeg sorterer og smelter om og støber til anderledes lys i mange farver og former.

Laver lejlighedslys til f.eks. Jul, Påske, og til specielle lejligheder, som fødselsdage, bryllupper mv.

Mine stearinlys er lavet af genbrug og må således kunne benævnes som bæredygtige.

Jeg smelter kun, når det kan gøres på brændeovnen.

Jeg har udstilling/salg hjemme hos mig, og alle er velkommen til at besøge mig.